EXPO 'Tossa, WOW! Una mirada atípica'

L’exposició 'Tossa, Wow! Una mirada atípica', que es celebra del 21 de juliol al 12 de setembre 2023 a la Casa de Cultura de Tossa de Mar,  sorgeix arrel de l’amistat entre Rus Anson (Tossa de Mar, 1983) i Nana Cardona (Barcelona, 1978), ambdues implicades professionalment en el món de la creació artística contemporània i estretament vinculades a Tossa de Mar.  

Tot compartint el sentiment d’estima cap a la vila i una mateixa visió sobre el seu atractiu artístic i cultural, fa un temps van decidir engrescar-se en aquest projecte que ara veu la llum: una exposició amb obres inèdites que destaquen, a partir dels estils contemporanis i genuïns de cadascuna, la personalitat de Tossa de Mar que enamora.

Al llarg del recorregut trobem una setantena d’obres a la venta, entre les fotografies de Rus Anson i les pintures de Nana Cardona; algunes de gran i mitjà format, representen la vessant creativa més singular i personal de cada una de les artistes i d’altres, més petites, emmarcades en el seu projecte Boutique Art, que combinen art amb el concepte de souvenir.  

Per altra banda, les artistes han creat una sèrie de productes estiuencs amb el títol de la mostra ‘Tossa WOW!” que es poden adquirir a la Casa de Cultura i a diversos establiments de la vila. 

Exposició 'Tossa, Wow! Una mirada atípica' Rus Anson i Nana Cardona. Inauguració divendres 21 de juliol a partir de les 19h.

Del 12 de juliol al 21 de setembre de 2023. 

Casa de Cultura de Tossa de Mar, Avinguda del Peregrí, 8. 

Entrada gratuïta.

T +(34) 972 34 09 05

HORARI: De dilluns a diumenge de 10h a 22h 

Les artistes

Rus Anson va néixer a Tossa de Mar l’any 1983 i és fotògrafa professional amb Màster a la Academy of Arts de San Francisco.  Va viure als Estats Units durant més d’una dècada, a Los Ángeles i a Nova York, realitzant projectes de fotografia publicitària per a multinacionals rellevants com Coca-Cola, Google o Guess, entre d’altres. 

Alhora desenvolupa la vessant artística i la seva obra ja forma part de col·leccions privades com ara la Fundació Vila Casas (www.fundaciovilacasas.com).   Actualment combina els seus projectes fotogràfics publicitaris amb el disseny d’interiors. 

També està treballant en una nova línia de productes decoratius per la llar que veurà la llum a finals de 2023

Nana Cardona va néixer a Barcelona, ciutat en la que hi viu, i estiueja a Tossa de Mar. 

Amb formació en Art, a l’escola Llotja de Barcelona i a diverses acadèmies i en Ciències Polítiques, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, s’especialitzà en art contemporani.

En la seva vessant pictòrica, caracteritzada per crear composicions surrealistes que sorgeixen del seu imaginari amb un cert aire naïf i oriental, recentment ha celebrat exposicions a Cadaqués (Girona) i a Barcelona i les seves obres es troben a col·leccions privades nacionals i estrangeres (als Estats Units, al Canadà i a les Filipines). 

Per altra banda, durant més d’una dècada ha desenvolupat la branca de la recerca d’art contemporani català a la Fundació Vila Casas, com a adjunta al President i com a directora del Museu Can Framis de Pintura Contemporània a Barcelona i, prèviament, es va especialitzar en art contemporani del Sud-est Asiàtic (les Filipines i el Vietnam).

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tossa de Mar, Tossa de Mar Turisme i Pugu Textile.

Using Format